Referencer og nyheder

Vores referenceportefølje og nyheder

Lidl – a sustainable store concept

2020-01-08
Nyheder

Vores aluminiumsfacader og døre er stilrene og elegante. Her kan du læse mere om vores kommende butiksprojekt i Sverige.

Kategori – erhvervsbygninger
Sted – Sigtuna Stadsängar, Sverige
Entreprenører – EAAB, Ekman & Angerstig AB
Arkitekt – LINK Arkitektur

Billede
Lidl – a sustainable store concept

Kædebutikken Lidl har i samarbejde med LINK Arkitektur udviklet et butikskoncept med en høj bæredygtighedsprofil. Den første butik er planlagt i Sigtuna Stadsängar og bygningen skal være miljøcertificeret i henhold til kravene fra BREEAM Excellent.

Butikken skal bygges i overensstemmelse med byens strenge miljø- og bæredygtighedskrav. De opstillede bæredygtighedsmål indebærer blandt andet, at bygningerne ikke må påvirke stedets rige biologiske mangfoldighed. Dette opnås ved at etablere økozoner omkring bygningen og anlægge et levende grønt tag. Solpaneler skal monteres på sydsiden af taget i henhold til BREEAM Excellent. Handlende vil kunne oplade elcykler og elbiler udenfor butikken.

Kravene til bæredygtighed har været med til at styrke bygningens arkitektoniske udtryk. Tagets design er optimeret til maksimal eksponering for solen og tagstrukturen er med til at skabe en visuel miljøvenlig profil. Bygningen åbner op til det tilstødende torv gennem glas i facade og overbygning. Genbrugte mursten vil blive brugt til facader der vender ud mod gaden uden glas.

Butikskonceptet tager udgangspunkt i en traditionel markedshal, hvor flere butikker er samlet under samme tag. For at supplere Lidls eget butiksafsnit, vil andre butikker, såsom en delikatessebutik og et cafeteria, være placeret i bygningen. Det planlagte byggeri bliver rummeligt og har et stort lysindfald, som kombineret med nøje udvalgte naturlige materialer vil skabe et attraktivt miljø at handle i.

Læs mere om dette projekt – linkarkitektur.com